keskiviikko 5. elokuuta 2009

Leppoistaja

Viime viikon messuhulinat vaihtuivat tällä viikolla työhulinaan. Yht´äkkiä kaikki ovat palanneet lomilta ja aloitetaan alusta, suurin osa ihan konkreettisesti jostain täysin uudesta. Kuten myös. Kun ei vielä osaa mennä ajoissa nukkumaan vaan saunoo kymmenen jälkeen ja grillailee iltamyöhään, on aamuherääminen ja päivähereilläpysyminen aina jonkinmoinen suoritus. Samalla pitäisi oppia uusi elämä ja uusi tapa ajatella. Jos ennen oli 10, nyt on 1 000 000. Ja se mikä ennen oli 8000 on nyt 14.

Roikun kuitenkin kynsin hampain kiinni siinä Strömsössä, joka kerran on laskeutunut osaksemme. Jo aiemmin ymmärsin, että elämässä ei ole tolkkua jos ajanhallinnasta selviytyäkseen täytyy yhtä aikaa syödä iltapalajogurttia ja toisella kädellä tyhjentää tiskikonetta. En myöskään vie puhelinta makuuhuoneeseen kuin silloin, jos sitä välttämättä tarvitaan herätyskellona. Työsähköpostit ja kalenteri pysykööt poissa tyynyn viereltä.

Uskoisin, että meillä kotona on kaikki mahdollisuudet varsin miellyttävään Strömsö-elämään, kuten siipan bestman totesi: " Tämähän on kuin mökillä asuisi." Hiljaista ja rauhallista, puusauna pihalla ja sitä rataa. Uskon myös, että Strömsö ei tule ihan itsestään vaan sitä voi sopivilla tavoilla edistää. Uusin hankintani parempaan elämään on Timo Kopomaan kirja "Leppoistamisen tekniikat". Siitä on ollut suurta iloa jo nyt, vaikka en ole lukenut sanaakaan.

Tilasin kirjan viime viikon alussa ja se oli kolahtanut postiluukusta torstaina. Olin messureissussa mutta vastoin tapojani en pyytänyt miestä ottamaan sitä kotoa viikonlopun mökkimatkalle mukaan. Ehtiihän sitä myöhemminkin, mökillä on kiva veneillä ja grillailla. Sunnuntai-iltana kun tulimme kotiin, avasin paketin mutta kirja jäi pöydälle. On vähän myöhä, ei jaksa sykkiä. Maanantai-iltana myöhäisen saunan jälkeen meinasin repsahtaa. Monta päivää jo kulunut enkä ole saanut yhtään sivua luettua! Stressi! Harjasin hampaita netissä surffatessani ja yritin selailla samalla leppoistamisopusta mutta lopetin lyhyeen, koska toimintani oli varmasti leppoistamisajattelun vastaista. Sen jälkeen opus onkin ollut kiinni. Ehtiihän sitä.

Tosi hyvä kirja. Suosittelen.

Iida

1 kommentti:

  1. Kuulostaa mahtavalta kirjalta. Tarvinnee lukea. Sitten joskus, kun on leippoisa hetki. :o)

    VastaaPoista